Субота, 20.04.2024, 03:06
Вітаю Вас Гість | RSS
Відділ культури і туризму Лохвицької РДА.
Головна » 2010 » Березень » 22

Працівникам культури та аматорам народного мистецтва. Сердечно вітаю з Всеукраїнським днем працівників культури та аматорів народного мистецтва – всіх, хто присвятив себе благородній справі – зберігати, розвивати і відтворювати безцінні духовні скарби нашого народу. Культура робить людину особистістю; незримою силою вона формує національну спільність, робить нас неповторними, несхожими на інших. Дякуючи щоденній праці клубних працівників, викладачів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів, бібліотекарів, фахівців музейної справи невтомно доглядаються джерела духовності, правди і краси. Нам потрібна сучасна конкурентноздатна культура, звернена до майбутнього, але укорінена в могутні традиції. Завдяки ваш ... Читати далі »

Переглядів: 710 | Додав: Sergiy | Дата: 22.03.2010 | Коментарі (0)

Запрошуємо лохвичан та гостей міста!

В районному Будинку культури відбудуться творчі звіти аматорських художніх колективів та виконавців району: «ШАНУЄМО СВІЙ КРАЙ, ЙОГО ПІСНІ І МОВУ!»

24.03.2010 – Їсковецький СБК Поч. о 17.00

26.03.2010 – Гиряво-Їсковецький СБК, Гаївщинський СБК Поч. о 17.00

27.03.2010 – Білогорільський СБК, Яхницький СБК Поч. о 16.00

28.03.2010 – БК Спиртокомбінату Поч. о 16.00

Відділ культури і туризму Лохвицької райдержадміністрації 

... Читати далі »

Переглядів: 669 | Додав: Sergiy | Дата: 22.03.2010 | Коментарі (0)

21 березня відбувся творчий звіт аматорського колективу Корcунівського сільського Будинку культури (директор Т.В.Сахно, художній керівник С.В.Мусенко). 50% заробітної плати, приміщення, яке не опалюється, нестача музичної апаратури, костюмів... Та це не заважає доносити до глядачів гарні пісні, танці, гумор та щирі слова, що дарують людям радість і віру в завтрашній день. На звітному концерті прозвучали українські народні та сучасні пісні у виконанні жіночого ансамблю, фольклорного колективу «Корсунівські молодиці», дитячого ансамблю «Струмочок». Вокальний квартет виконав пісні, присвячені 65-й річниці Перемоги. Порадували глядачів своїми виступами: солістка С.Мусенко; дует Т.Осадча та О.Мельничук; тріо О.Мельничук, С.Мусенко, С.Жадан; гумор дарувала завідуюча Вовківським сільським клубом С.Жадан. Вірш «Пам’яті матері», лохвицького поета Андрія М’ясоїда, прочитала Т.Сахно, а О.Бовкун ... Читати далі »

Переглядів: 1159 | Додав: Sergiy | Дата: 22.03.2010 | Коментарі (0)

Замела, занесла снігами всі дороги нинішня зима, але пригріло сонечко, защебетали птахи і потекли дзвінкі струмки, утверджуючи, що як зимі не скувати холодом землю, так і нинішній кризі не зламати прагнення українського народу жити в мирі і злагоді. Всі труднощі в усі віки наш народ долав з піснею. І в битвах, і в праці, і в щасті, і в недолі завжди лунала над нашим краєм життєдайна пісня: то сумна, то весела, бо де лунає пісня – там живе душа. Оживає, відроджується і наша Бодакв’янська земля. Незважаючи на люті морози та холоднечу, в приміщенні сільського Будинку культури, завжди людно. Молодь залюбки проводить свій вільний час в спортзалі, та бажаючі беруть участь у художній самодіяльності. В 2009 році проведено багато масових заходів для односельчан: вечори відпочинку для молоді, звітний концерт до 8 Березня, з яким ми вдало виступили в районному Будинку культури та Нижньо-Бодаківс ... Читати далі »

Переглядів: 900 | Додав: Sergiy | Дата: 22.03.2010 | Коментарі (0)

Харківці – одне з найдавніших сіл Посулля, що розташоване в мальовничій долині річки Лохвиця. Здавна тут проживали козаки, які вміли і добре працювати, і землю від ворога захищати, і гарно відпочивати. Все найкраще, що вміли і любили наші предки: пісні, ремесла, звичаї, вони передавали своїм дітям. У тому народному спадкові черпали нові покоління мудрість і снагу, знання і моральну стійкість. Ще в далекому 1921 році в селі було відкрито клуб, і всі ці роки тут працювали гуртки, щосуботи влаштовувались вистави, концерти, розважальні заходи. Звичайно, багато проблем ми сьогодні маємо: низькі заробітні плати, відсутність опалення, капітального ремонту, але, незважаючи на труднощі, до нас приходять люди, які по справжньому закохані в пісню, слово, в мистецтво. Цьогорічний творчий звіт аматорів сцени Харківецької сільської ради присвячений 6 ... Читати далі »

Переглядів: 826 | Додав: Sergiy | Дата: 22.03.2010 | Коментарі (0)

Україно! Ти прекрасна! Можна милуватися без кінця твоїми лісами і полями, ріками і озерами, твоєю природою в будь-яку пору року і завжди вона буде неповторною. Але у кожного є свій, рідний серцю, мальовничий край. На південь від Лохвиці красуються два невеличких села – Яшники і Степуки. Наші чарівні куточки славної історії і прекрасних творчих людей.

Минулої суботи на сцені районного Будинку культури аматорські художні колективи і виконавці Яшницького і Степуцького сільських клубів звітували про свою творчу роботу за рік. Спільний концерт розпочав народний аматорський жіночий вокальний ансамбль «Чарівниці» (Яшницький СК). Його учасниці закохані в пісню, тому кожен виступ колективу сприймається глядачами, як маленький спектакль.

Не відстають від колег і самодіяльний ансамбль «Веселка» та фольклорний колектив «Калина» Степуцького сільського клубу-бібліотеки. Виконувані ними пісні завжди дуже самобутні, світл ... Читати далі »

Переглядів: 763 | Додав: Sergiy | Дата: 22.03.2010 | Коментарі (0)

19 березня, в концертному залі Лохвицького районного Будинку культури, зібралися шанувальники творчості народного аматорського хорового колективу „Дружба”.

І треба сказати, що глядацька аудиторія надзвичайно тепло сприймала кожен художній номер, який підготували самодіяльні артисти. ...На сцені хор „Дружба”. Звучить злагоджено, красиво, з динамічними відтінками. Та і не дивно, бо їхній керівник Едуард Чавдар має високу фахову підготовку, а чарівна Ірина Чавдар (концертмейстер хору) захоплює темпераментним виконанням акомпанементу. Піснею Житинського „Краю Полтавський” розпочався творчий звіт, і як на одному диханні пролетіло майже тридцять художніх номерів. Чарували публіку солісти: Олена Пархоменко, Надія Обща, Віталій Пархоменко, дуети в складі Надії Общої та Лідії Басюкової, Віталія Пархоменка та Любові Олексієнко, Галини Дяченко та Надії Михайличенко, Наталії Чеботарьової та Галини Дяченко, Миколи Кулика та На ... Читати далі »

Переглядів: 697 | Додав: Sergiy | Дата: 22.03.2010 | Коментарі (0)

Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Календар
«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz