П`ятниця, 03.05.2024, 02:35
Вітаю Вас Гість | RSS
Відділ культури і туризму Лохвицької РДА.
Головна » 2010 » Квітень » 27 » ДІАМАНТОВИЙ ПЕРСТЕНЬ ПІСНІ Обласний конкурс вокалістів
21:38
ДІАМАНТОВИЙ ПЕРСТЕНЬ ПІСНІ Обласний конкурс вокалістів
До 80-річчя від дня народження Діани Петриненко

ДІАМАНТОВИЙ ПЕРСТЕНЬ ПІСНІ
Обласний конкурс вокалістів

24 квітня в Оржиці відбувся обласний конкурс вокалістів на приз імені Діани Петриненко, який організовує та проводить Центр народної творчості управління культури Полтавської облдержадміністрації.
За доброю традицією початком чудового конкурсного дійства був пісенний дарунок великій аудиторії шанувальників від видатної співачки, соловейка України, народної артистки СРСР, народної артистки України, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка, володарки ордена Княгині Ольги 3-го ступеня – Діани Гнатівни Петриненко. ЇЇ рідкісне за красою лірико-колоратурне сопрано добре відоме знавцям вокалу не тільки в нашій країні, а й за її межами. За свою багаторічну концертну діяльність співачка об’їздила весь Союз, бувала на гастролях за кордоном, і всюди публіка сприймала її з захопленням. Недавно співачка відсвяткувала своє 80-річчя, та чесно кажучи, ювілейна цифра зовсім не пасує пані Діані: вона молода душею, енергійна, тендітна, чарівна і сповнена оптимізму. Пісня, яку вона подарувала глядачам та конкурсантам заполонила серця і чудово налаштувала всіх на гармонію музики. Захоплювати, дивувати і радувати піснею – її покликання!
Цього року конкурс розширив свою географію і вийшов за межі області. Більше 20 співаків боролися за звання кращого.
За сприяння голови райдержадміністрації В.С.Щурова та дякуючи нашим шановним меценатам: генеральному директору ТОВ «Амарант» Р.М.Харченку та технічному директору В.І.Бехтіру, Лохвиччину на святі пісні представляли неодноразові переможці Міжнародних і Всеукраїнських конкурсів Оксана Боярська та Юлія Параскевич.
Глядачі тепло вітали конкурсантів, які щедро заквітчали своїми яскравими національними костюмами, українськими вишиванками та букетами просторий святковий зал Оржицького районного Будинку культури. Але на сцені точилася справжня творча боротьба. Дуже талановитими виявилися всі учасники дійства, які виконали більше 40 пісенних творів і показали високий рівень виконання, артистичність, сценічну культуру та оригінальні конкурсні номери.

Високопрофесійне журі, почесним головою якого була сама Діана Петриненко, хоч як було важко, визначило переможців, одноголосно присудивши Гран-прі юній виконавиці з Лубен Оксані Панченко.

Переможцем конкурсу також стала Оксана Боярська – головний спеціаліст відділу культури і туризму Лохвицької райдержадміністрації. Вона виконала пісенні твори «Розлука» (сл.М.Одольська, муз.О.Злотник) та «Parce gue tu pars» (сл.Лара Фабіан, муз.Рик Алиссон) і була нагороджена дипломом ІІ ступеня за високий професіоналізм та значний особистий внесок у примноження духовних надбань української культури.

Сподобалась журі і наша солістка Юлія Параскевич, яка в конкурсній програмі виконала українську народну пісню «Ой, верше мій верше» і «Stronge enough» (Mark Taylor, Paul Barry) та була нагороджена Дипломом.

І Оксана, і Юлія отримали цінні подарунки, які традиційно підготувала наша геніальна землячка, народна артистка України Діана Петриненко.

Шанувальники вокального мистецтва стали свідками чудового мистецького змагання, яке перетворилося у справжнє пісенне свято, а конкурс на приз імені Діани Петриненко поза сумнівом став визначною подією в культурному житті Полтавщини.

С.Заїка, начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації
Переглядів: 2310 | Додав: Sergiy | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz