П`ятниця, 03.05.2024, 04:26
Вітаю Вас Гість | RSS
Відділ культури і туризму Лохвицької РДА.
Головна » 2010 » Квітень » 20 » СЕРДЕЦЬ ВІДЛУННЯ В ЗВУКАХ МУЗИКИ ЗВУЧИТЬ! Червонозаводська ДМШ
18:01
СЕРДЕЦЬ ВІДЛУННЯ В ЗВУКАХ МУЗИКИ ЗВУЧИТЬ! Червонозаводська ДМШ
16 квітня 2010 року в Червонозаводському міському Будинку культури №1 відбувся звітний концерт другої за кількістю учнів та часом існування в Лохвицькому районі, Червонозаводської дитячої музичної школи.
Наша школа – єдиний в місті державний навчальний заклад, що працює за планами та програмами Міністерства культури і туризму, гарантує учням певний об’єм та рівень знань, видає свідоцтво державного зразка та готує своїх випускників до вступу в спеціалізовані мистецькі навчальні заклади.
Існує дитяча музична школа з 1958 року. Спочатку це був філіал Лохвицької ДМШ, а з 1976 року школа відокремилася в самостійний навчальний заклад. Наступний 2011 рік для нас ювілейний, школа святкуватиме своє 35-річчя.
За роки існування навчального закладу з його стін вийшли сотні випускників. Не мала частина їх продовжила навчання в культурно-освітніх і мистецьких навчальних закладах і зараз працює в клубах та Будинках культури, музичних школах, училищах та інших закладах культури.
Сьогодні в Червонозаводській ДМШ працює 16 викладачів. 9 з них – випускники Червонозаводської, Лохвицької та Лучанської музичних шкіл.
Наша школа живе насиченим та змістовним життям. Її учні – постійні учасники обласних конкурсів «Юний віртуоз Полтавщини», обласної олімпіади з музично-теоретичних дисциплін, Регіонального конкурсу з образотворчого мистецтва «Барви рідної землі» та багатьох інших.
Викладачі взяли участь в обласному конкурсі «Серце віддане дітям» і були нагороджені дипломами обласного управління культури.
Хочу зі словами вдячності звернутися до наших спонсорів. Це батьки учнів, приватні підприємці міста, а також наш постійний головний і безвідмовний спонсор Червонозаводська міська рада та її міський голова Віталій Володимирович Сидоренко. Тільки завдяки їх небайдужому і щирому розумінню проблем музичної школи, стали можливими поїздки на огляди, конкурси, проведення святкових ранків та відзначення кращих учнів.
Діти в школі навчаються грі на фортепіано, домрі, гітарі, скрипці, бандурі. З наступного навчального року плануємо знову відкрити клас баяна та духових інструментів. Кілька років тому в школі відкрито відділ образотворчого і народно-ужиткового мистецтва та хореографічний відділ, на якому діти вивчають народний, класичний та сучасний танці.
В програмі звітного концерту цього року представлені кращі сольні виконавці гри на музичних інструментах та колективи, творчий доробок юних художників та кращі роботи танцювальних колективів.

Теплими посмішками та оплесками зустрічали глядачі виступи молодшої групи хореографічного колективу «Оксамит», керівник Олена Савченко та хореографічного колективу «Шанс», керівник Надія Чабак. Особливо бурхливою була реакція на появу на сцені найменшої учасниці концерту Саші Гоєнко.
Чи не вперше на міській сцені зазвучав дитячий ансамбль бандуристів. Дзвінкі перебори струн цього чарівного і такого рідного для кожного українця інструмента торкнулися душі кожного слухача, схвилювали і зачарували її.
Дуже тепло сприйняв зал виступ ансамблю домристів, керівник Тетяна Бондаренко; ансамблю бандуристів, гітаристів, керівник Валентина Возняк; ансамблю струнних інструментів, під керівництвом Тетяни Бондаренко.
Особливою увагою відзначили глядачі виступ хореографічного колективу «Гармонія», керівник Антоніна Заславець. Танці цього колективу відзначаються яскравою самобутністю, гумором і цікавим змістом.
Велику зацікавленість викликала заключна частина концерту. На сцену вийшли викладачі Червонозаводської ДМШ. Заворожила слухачів чудовим голосом та грою на бандурі Олена Назаренко. Тепло сприйняли глядачі сольний виступ та дует домристів у складі Валентини Возняк та Тетяни Бондаренко. З особливою увагою слухав зал гру чудового музиканта і талановитого виконавця, майстра своєї справи викладача по класу баяна Ольгу Кузьменко. Бурю емоцій та оплесків викликав «Революційний етюд» Ф.Шопена у виконанні Оксани Дуб’яги.
Але найбільш були вражені глядачі, коли зазвучали чудові українські народні пісні, виконані «a kapella», які подарував вокальний ансамбль «Дивоцвіт». Зал затих насолоджуючись ліричною піснею та яскравим і емоційним виконанням.
Барвистим заключним акордом цього мистецького свята став виступ старшої групи хореографічного колективу «Оксамит» з танцювальною композицією «Смерека», керівник Олена Савченко.
Концерт акінчився. Слухачі виходили із зали з посмішками та словами вдячності. А ми, його учасники, з легким сумом від того, що свято добігло кінця і величезним задоволенням та щастям, що незважаючи на всі економічні негаразди і складнощі нашого життя, музичні школи району вижили, вони живуть і працюють для наших дітей і молоді, на благо громади та нашої неньки України!

Жанна Микитенко, директор Червонозаводської ДМШ
Переглядів: 1038 | Додав: Sergiy | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz