П`ятниця, 03.05.2024, 02:30
Вітаю Вас Гість | RSS
Відділ культури і туризму Лохвицької РДА.
Головна » 2010 » Квітень » 13 » ТОКАРІ
20:47
ТОКАРІ
Складно уявити життя на селі без змістовних культурно-масових заходів, які спрямовані на формування у молоді сучасного світогляду, ідей та переконань, заснованих на найцінніших надбаннях вітчизняної та світової культури.
На базі Токарівського СБК, поряд із традиційними масовими заходами – День захисника Вітчизни, 8 Березня, День Перемоги, День захисту дітей, День Молоді, Івана Купала, День Незалежності України, Новорічне свято проводились сільські, районні, обласні семінари різних організацій, конференції, колегії, зустрічі з депутатами, випускниками шкіл, урядовцями.
Традиційно, на Різдвяні свята, в Будинку культури проводиться театралізоване свято "Під Різдвяною зіркою" з ряженими, колядниками, участь у якому беруть дитячі колективи та вокальний жіночий ансамбль "Мальви". Вони виконують обрядове дійство, співають колядки та щедрівки в різних організаціях на території Токарівської сільської Ради.
На урочистості, святкові концерти, конкурси, які проходили на сцені РБК, Токарівський клубний заклад завжди представляв свої художні номери.
До свята 8-е березня відбулися святкові концерти по селах Токарівської сільської Ради, а в с.Токарі перед односельцями виступили вихованці дитячої вокальної студії при ТСБК «Дзвіночок» – керівник Кибкало А.К, та учасники художньої самодіяльності.
До річниці Незалежності України Будинок культури провів низку культурно-масових заходів "Моїй Україні співаємо пісні солов’їні». З цією метою були проведені різноманітні міроприємства: виставки робіт декоративно-прикладного мистецтва, виступи творчого колективу перед лохвичанами, перед жителями с.Білогорілка. Була проведена літературно-музична вітальня "Обереги рідної оселі" разом з сільською бібліотекою (завідуюча Марченко В.М.).
Відзначаючи світлий День Перемоги та вшановуючи подвиг ветеранів Великої Вітчизняної війни, був проведений мітинг "Ніхто не забутий" та в цей же урочистий день відбувся святковий концерт.


23.08.2009 – районне Свято врожаю. Концерт Токарівського СБК.

В кінці травня вихованці дитячої вокальної студії при ТСБК “Дзвіночок“ (керівник Кибкало А.К.), взяли участь у міському фестивалі-конкурсі юнацької та дитячої творчості «Веселкові кольори».
В кінці червня традиційно – з іграми, конкурсами, вікторинами, танцями проводиться День молоді, де бере участь старша група вокальної студії та доросла молодь села.
Ось уже на протязі 3000 років приходить Купало до людей в день літнього сонцестояння, запалює купальські вогнища, любов і радість у людських серцях. Так було і в Токарівському СБК: театралізоване свято “Ой на Івана та й на Купала” з вогнищем, в народних традиціях пройшло на високому, професійному рівні, на березі річки Артополот.
Народний самодіяльний фольклорний колектив “Надвечір”я” та троїсті музики неодноразово виступали на обласному святі народної творчості, Національному Сорочинському ярмарку.
Дякуючи великій, наполегливій праці художнього керівника Кибкала Анатолія Костянтиновича, талановиті учасники, які не рахуються з своїм особистим часом, об’єдналися у велику творчу сім’ю, показують високу виконавську майстерність і різножанрові музичні твори. Хочеться подякувати: Народному самодіяльному фольклорному колективу “Надвечір”я”, жіночому вокальному ансамблю «Мальви», чоловічому вокальному ансамблеві «Козаченьки». До речі, чоловічий ансамбль у червні брав участь в Всеукраїнському козацькому святі «Калнишева Рада» в с.Пустовійтівка Сумської області, де стали дипломантами та отримали призи. Особлива подяка танцювальному колективу «Веселка» (керівник Ю.В.Дробязко), дитячим танцювальним колективам (керівник С.А.Рибальська), які є постійними учасниками на святкових концертах. Хочеться відзначити солістів: Мегель Л., Царькову Н., Царькову В., Гузей С., Слєсареву В., Слєсареву О., Кею І., Бондар Р., Коваленко М., Левченка А., Червоненка В., Лендел М., Краснолуцького Ю., Кибкала Ю., Трембача Ю., Котенка О., Цимбаліста В., Дуб’ягу О., Ковтун Ол., Ковтун Віку, яка є неодноразовим учасником та дипломантом районних, обласних, всеукраїнських конкурсів, духовий оркестр при ТСБК – керівник Кибкало А.К., гумористично-сатиричний гурт (керівник В. Слєсарева). Незрівнянних ведучих: Бондар Р. та Ємець Р.; Зрібняк А. та Ніколаєнка В.; Марченко В.та Божко О..
Дякуємо за співпрацю у проведенні всіх культурно-масових заходів сільському голові Ю.М.Краснолуцькому та голові СВК «Токарі» М.М.Бондарю. Надіємось і надалі співпрацювати.
Надії на краще майбутнє нашої держави, пов'язані також з розвитком культури, із збереженням і примноженням духовного потенціалу нашого народу, його національної культурної спадщини, доступу всіх верств населення до культурних надбань.

Кибкало С.Ф., директор Токарівського СБК
Переглядів: 870 | Додав: Sergiy | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz