Четвер, 02.05.2024, 22:16
Вітаю Вас Гість | RSS
Відділ культури і туризму Лохвицької РДА.
Головна » 2010 » Квітень » 20 » ТВОРЧЕ ЖИТТЯ ВИРУЄ! 1-а частина заключного концерту
18:05
ТВОРЧЕ ЖИТТЯ ВИРУЄ! 1-а частина заключного концерту
1-а частина заключного концерту переможців творчих звітів

О, мій прекрасний,
Милий рідний краю,
Багата на талант твоя Земля,
Родинним полум’ям усіх аматорів збирає
Твоя душа безмежно молода!

Пісня, музика, танець, слово… Споконвіку живуть вони в Україні, поєднавши в собі пристрасть і емоційність з чарівністю музики, запальні рухи з пластичністю, влучне слово з гумором. Вони супроводжують людей усе життя, бо немає такої події або такого почуття, що не знайшло б свого відображення в мистецтві. Тож творче життя вирує незалежно від пори року, а на початку весни воно набрало ще більше сили й нових обертів.
18 квітня районний Будинок культури зібрав велику кількість глядачів, адже відбулася перша частина заключного концерту кращих аматорських колективів, майстрів мистецтва Лохвицького району під промовистою назвою «Шануємо свій край, його пісні і мову», який був присвячений 65-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні, бо саме в пісні й слові ожива безсмертна слава Перемоги! І це тільки початок… Незабаром ми будемо милуватися фольклорним святом яке відображатиметься в 2-й частині творчих зустрічей.
На початку феєричного концерту голова райдержадміністрації В.С.Щуров та начальник відділу культури і туризму С.О.Заїка, звернулися до всіх глядачів та учасників концертної програми з вітальними словами та відзначили кращі колективи і виконавців, нагородивши їх грамотами та подяками облдержадміністрації, райдержадміністрації, районної ради.
Святкове дійство являло собою щось прекрасне. Яскраві виступи колективів, солістів та гумористів з кожним роком набирають все більших творчих злетів. І все це засобами виконавської майстерності, влучного слова, запальних мелодій. Більш ніж п’ять годин на районній сцені лунали пісні, запальні танці, декламація віршів, гумор та лункі й щирі аплодисменти глядачів, як знак високого шанування місцевих артистів. Всього 456 учасників художньої самодіяльності, з яких 254 – дорослих і 202 – дітей взяли участь в святковому концерті!

Концертна програма, яку вели Валентина Кулик і Валерій Ковтун, презентувала найкращі здобутки в галузі виконавського мистецтва. Серед кращих виявились: народний аматорський хор «Дружба» (Е.Чавдар), народний аматорський колектив «Пісенне джерело» (В.Ковтун), хор української пісні «Явір» (О.Корнієнко), вокальний ансамбль «Дивоцвіт» Червонозаводської дитячої музичної школи, ансамбль бандуристів та ансамбль дівчаток «Світлячок» РБК (Т.Федоренко). Захоплення своїм дивовижним співом у глядачів викликали вокальний ансамбль «Лілея» Лохвицької ДМШ ім.І.О.Дунаєвського (Л.Гончарова), переможці багатьох Всеукраїнських конкурсів та фестивалів Євген Амаріца, Юлія Параскевич. Дарія Погребняк майже на професійному рівні радувала нас своїм чарівним голосом. Веселий гумор, що вміли вплітати між художніми номерами Катерина Сердюк, Сергій Труш особливо захопив глядачів і подарував піднесенний настрій всім присутнім.
Лірика «Моє село» звучала з вуст лауреата Загальнонаціональних конкурсів Валентини Белі як пророцтво до людей.
Щирими оплесками глядачі вітали танцювальні колективи, яких стає в нашому районі все більше. Відчувається високий виконавський рівень, майстерність і старанність танцюристів.
До речі, саме виступи художніх колективів можуть послужити прикладом організації, ретельності підготовки та продуманості програми.
Варто зазначити, що великий внесок в організацію концерту зробили не тільки артисти, а й ті, хто допомагав скеровувати їхню роботу, а саме керівники художніх колективів. Як завжди, телеверсія звітного концерту напрацьована методичним центром культури і дозвілля. Тож телеглядачі Лохвицького та інших районів матимуть можливість сприймати красу творчих виступів аматорів сцени Лохвиччини.
Добрі слова вітань, невимушене спілкування, квіти зробили це свято незабутнім і для артистів, і для глядачів. Приємно бачити, який все таки наш край багатий на таланти, і це не є дивиною, бо скільки талановитих людей творили і жили на цій благословенній землі! З під пера та звуків з’явилися ніжні, чарівні пісні Анатолія Корольова, Олександра Дяченка, Юрія Левади, Віктора Гнєзділова… Хто із названих митців не був натхненний найбагатшими мелодіями пісні, безмежною широтою і красою її образів, її чарівною силою. А передали нам красу ансамбль народних інструментів «Інтермеццо» Лохвицької дитячої музичної школи керівник Едуард Чавдар, неодноразова переможниця Всеукраїнського фестивалю «Журавлиний ключ» Ольга Пятницька. Любов до мистецтва згуртовує людину, дарує їй крила надії, і віру в світле майбутнє. Крокуємо з творчістю поряд, адже я впевнена: талант мого народу не згасає!
Нехай завжди з нами буде мистецтво, нехай збереже воно тепло наших сердець, наше життя. Коли людина творить – вона живе. Так нехай же лунає завжди музика і пісня, нехай вона робить всіх душевнішими, багатшими, красивішими у своїх почуттях, підносить нашу національну і людську гідність.

Оксана Боярська, головний спеціаліст відділу культури і туризму райдержадміністрації
Переглядів: 897 | Додав: Sergiy | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 1
1 Анаско Акьсряоб  
0
"На початку феєричного концерту " - ни хера се помпа
"Всього 456 учасників художньої самодіяльності, з яких 254 – дорослих і 202 – дітей взяли участь в святковому концерті! " - и одна на всех параша . Бомба!

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz