Вівторок, 07.05.2024, 00:45
Вітаю Вас Гість | RSS
Відділ культури і туризму Лохвицької РДА.
Головна » 2010 » Лютий » 24 » «ЗГАДАЙМО СЛАВУ ТУ, ЩО В ПІСНЮ ПЕРЕЙШЛА»
14:13
«ЗГАДАЙМО СЛАВУ ТУ, ЩО В ПІСНЮ ПЕРЕЙШЛА»
День захисника Вітчизни Лохвиччина відзначила
конкурсом військової, патріотичної, козацької пісні

Днем Захисника Вітчизни Україна вшановує мужність та відданість тих, хто відстояв її землю у воєнні роки та у мирний час охороняє її волю, честь і незалежність. 23 лютого на сцені районного Будинку культури із державним святом всіх вітали голова Лохвицької райдержадміністрації В.С.Щуров, заступник голови Лохвицької районної ради В.І.Демчук, заступник військового комісара Ю.В.Іващенко, голова Лохвицької міської ради Н.І.Солонець, голова Лохвицької районної організації «Спілка ветеранів Збройних Сил України» М.Д.Литвиненко, головний отаман Українського козацтва В.М.Михайлов та заступник крайового отамана Полтавської області, отаман Лохвицького козацького полку І.М.Дудник.

 


Любов до Батьківщини, готовність до самопожертви, вірність військовій присязі, доблесть українських солдатів і офіцерів – запорука миру, спокою і щасливого майбуття на рідній землі, гідна шана нашим славним козацьким пращурам! Тож поєднання святкування Дня захисника Вітчизни із конкурсом патріотичної, військової та козацької пісні «Згадаймо славу ту, що в пісню перейшла», дійсно, не випадкове, і мало на меті об’єднання зусиль державних установ та громадських організацій у справі патріотичного виховання молоді, виявлення обдарованих лохвичан, сприяння розвитку їх талантів та надання можливості представити свою творчість громаді. І, звичайно, популяризацію української військової, козацької, патріотичної пісні.

 


Організаторами конкурсу виступили: відділ культури і туризму та відділ у справах сім’ї, молоді і спорту Лохвицької райдержадміністрації, а також Лохвицький козацький полк Міжнародної громадської організації «Українське козацтво» і Лохвицька районна організація Спілки ветеранів Збройних сил України.

 


Інформаційна підтримка конкурсу «Згадаймо славу ту, що в пісню перейшла» здійснювалась районною газетою «Зоря», обласним тижневиком «Лохвицький край» та телерадіокомпанією «Астра».

 


Фінансову допомогу в проведенні дійства надали: приватний підприємець І.М.Шилін, ВАТ«Склоприлад» в особі голови спостережної ради В.В.Ілюхіна, ПП«Меридіан» в особі виконавчого директора В.Г.Ємця, а також Т.В.Заїка.
Уже стало традицією, що завдяки організаторам кожен конкурсант, незалежно від зайнятого місця, одразу після свого виступу отримав диплом учасника, а всі діти, і це теж уже стало доброю традицією, – солодкі призи.
Була цього дня і приємна новина. Минулого року за запрошенням організаторів для підтримки бойового духу конкурсантів до нас завітав клуб бойових мистецтв міжнародної академії козацтва з м.Полтава. Але на сьогоднішній день активно працює філія цього клубу в нашому районі. І виступ Лохвицької школи бойових мистецтв «Дракон» (керівник – Р.Копаньов) був чудовим подарунком і конкурсантам, і глядачам.

 


Географія конкурсу цього року була досить розгалуженою. Так, м.Червонозаводське представляли Т.Науменко, Л.Сидоренко; І.Онасенко та Р.Олексієнко; Л.Охрицька та народний аматорський фольклорний колектив «Веселий вулик». Сергій та Наталія Списюки приїхали на конкурс із с.Луценки, а Н.Купка та Н.Бут – із с. Вирішальне. Були представники і Їсківської громади –Л.Куліченко, О.Ковбашин та жіночий вокальний ансамбль «Вербиченька» сільського Будинку культури. Вітали глядачів фольклорний колектив Скоробагатьківського сільського клубу, В.Гончарова (Бербеницький СК), В.Червоненко та А.Левченко (Токарівський СБК), вокальний ансамбль Яхницького СБК, А.Савченко та М.Василина (Погарщанський СБК), Л.Зінченко (РБК) та О.Піддубна (Пісківський СБК).
Місто Лохвиця також не залишилося осторонь такого свята. Свої таланти демонстрували глядачам і журі конкурсу ансамбль української пісні Лохвицького козацького полку, дитячий ансамбль бандуристів Лохвицької ДМШ ім.І.Дунаєвського, козацький гурт «Сокіл» Лохвицького медичного училища, ансамбль і тріо бандуристів бандуристів Лохвицького РБК, та дует бандуристів Лохвицької ДМШ (Т.Гармаш, О.Мироненко), а також солісти – Я.Мельник, Е.Бохановська та А.Терновець.
Конкурсна програма була дуже насиченою і учасники, звичайно, хвилювались. Кожен з них виконував лише одну конкурсну пісню. Але найважче прийшлося журі, адже серед великого розмаїття талантів необхідно було визначитись і обрати переможців, що було дуже нелегко. Але конкурс – є конкурс.
Тож переможцями конкурсу патріотичної, військової та козацької пісні «Згадаймо славу ту, що в пісню перейшла» стали: в номінації «солісти» (діти до 18 років) І місце посіла А.Терновець (гімназія №1), ІІ – Я.Мельник (гімназія №1), а ІІІ місце зайняла І.Онасенко (студія «Сонячний зайчик» м.Червонозаводське). Серед дорослих призові місця в цій номінації розділились так: І місце – Л.Зінченко (РБК), ІІ – Л.Охрицька (БК спиртокомбінату), ІІІ – Н.Бут (Вирішальненський СБК №1).
Серед дуетів (дорослі) І місце журі віддало А.Савченку і М.Василині (Погарщинський СБК); ІІ місце у Т.Гармаш та О.Мироненко (Лохвицька ДМШ), а ІІІ місце зайняли В.Червоненко та А.Левченко (Токарівський СБК).
В номінації «вокальні ансамблі» (дорослі) І місце поділили народний аматорський колектив «Веселий вулик» БК Лохвицького спиртокомбінату та ансамбль бандуристів РБК; ІІ місце посів вокальний ансамбль Яхницького СБК, а ІІІ – ансамбль української пісні Лохвицького козацького полку. Всі переможці отримали дипломи від організаторів свята та призи від спонсорів.
Крім того, почесними призами були нагороджені родинні дуети Сергія та Наталії Списюків, Людмили Куліченко та Олександра Ковбашина, а також вокальний гурт «Сокіл» Лохвицького медичного училища та дитячий ансамбль бандуристів Лохвицької ДМШ.
На закінчення, голова журі конкурсу – голова Лохвицької районної адміністрації В.С.Щуров відмітив, що в порівнянні із минулорічним конкурсом, патріотичної пісні, значно зріс рівень виконавської майстерності і сценічна культура учасників. Та висловив надію, що така акція буде традиційною і послужить справі відновлення престижу патріотичної пісні та виховання в молоді любові до Батьківщини.
Валентина Кулик

Переглядів: 1647 | Додав: Sergiy | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Календар
«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz