Субота, 04.05.2024, 08:22
Вітаю Вас Гість | RSS
Відділ культури і туризму Лохвицької РДА.
Головна » Архів матеріалів

Народні пісні – це народна історія, жива, яскрава, сповнена барв, істини, історія, яка розкриває все життя українського народу. Неймовірне розмаїття пісенного багатства України. Але найбільше душа народу, звичайно, відображається саме в піснях, що прийшли до нас з минулого, не втративши на довгому шляху жодної пелюстки із свого вінка, жодної краплини сонця і жодного відтінку кольору у палітрі фольклорної музики.

Саме в цьому жанрі працює колектив, ювілейний концерт якого відбувся минулої неділі в районному Будинку культури. Назва у цього колективу багатозначна. Це народний аматорський фольклорний колектив «Берегиня» Яшницького сільського клубу. І його учасниці: Ганна Іваницька, Ганна Левченко, Лідія Зоріна, Ганна Карпенко та керівник колективу Ольга Литвиненко дійсно Берегині. Берегині з великої букви. Берегині життя, своїх сімей, домівок, які зробили свій вибір і стали берегинями перлини народної культури – української пісні. Учасниці цього к ... Читати далі »

Переглядів: 2515 | Додав: Sergiy | Дата: 07.03.2010 | Коментарі (0)

У серцях народу України серпнева блакить неба і медово-жовтий зерновий лан зливаються барвами української державності в символ свободи та праці. І не має значення, де ми народилися: у Києві чи Севастополі, Львові чи Донецьку, Полтаві чи Лохвиці, не має значення скільки нам років і якою мовою ми говоримо. Лише одне має вирішальне значення: наша спільна Батьківщина і наше спільне майбутнє. І тільки разом ми можемо його змінити на краще.

І хоча офіційні заходи з відзначення Дня Державного Прапора та 18-ї річниці Незалежності України відбулися в Лохвиці напередодні, відділ культури і туризму, незважаючи на технічну складність в проведенні (звукопідсилююча апаратура, наявна в РБК, не відповідає технічним вимогам для проведення такого заходу), організував для лохвичан і гостей міста прекрасний вечір вокально-інструментальної музики в реальному форматі «Магія живого звуку». Такою назвою вечора організаторам ... Читати далі »

Переглядів: 705 | Додав: Sergiy | Дата: 07.03.2010 | Коментарі (0)

ЧИТАЧ РОКУ

«Людина, для якої книжка уже в дитинстві стала такою необхідною, як скрипка для музиканта,

як пензель для художника, ніколи не відчує себе обділеною, збідненою, спустошеною»  

В.Сухомлинський

З метою виявлення найактивніших читачів з широким колом інтересів, виховання любові до книги, формування стійких читацьких інтересів, підвищення престижу читання, популяризації української книги кожного року в Україні проходить Всеукраїнський конкурс дитячого читання «Найкращий читач України». Організаторами конкурсу є Міністерство освіти і науки України, Громадська організац ... Читати далі »

Переглядів: 848 | Додав: Sergiy | Дата: 03.03.2010 | Коментарі (0)

Запрошуємо лохвичан та гостей міста!

В приміщенні районного Будинку культури відбудуться:  

05.03.2010 – Урочистості та святковий концерт «Твоє ім’я вознесене любов’ю» Поч. о 13.00

06.03.2010 – творчий звіт учнів Лохвицької дитячої музичної школи ім.І.О.Дунаєвського Поч. о 16.00

Відділ культури і туризму Лохвицької райдержадміністрації.  

Довідки за телефоном: 3-12-71.

Шановні жінки – працівники та ветерани культури!

Щиро і сердечно вітаємо вас зі святом весни – 8 Березня. Нехай кожен ваш день буде сонячним і радісним, нехай довкола вас панують ... Читати далі »

Переглядів: 717 | Додав: Sergiy | Дата: 03.03.2010 | Коментарі (0)

ПРОДОВЖЕННЯ СЛАВНИХ ТРАДИЦІЙ

28 лютого 2010 року у Лохвицькому районному будинку культури відбувся звітний концерт Червонозаводського МБК №1. Участь у концерті взяли народний хор «Явір», духовий оркестр, народний ансамбль танцю «Пролісок, його студія, група «Крок-Бенд» і ціла низка сольних номерів…

 

А тепер звернемо свій погляд у минуле.У далекому 1931р. в селищі Сталінка відбулася визначна подія – був збудований клуб цукрозаводу. За часів радянської влади клуб став свідком таких гірких подій, як голодомор 1932-33рр., Велика Вітчизняна війна, під час якої майже вщент був розбитий німецькими бомбардувальниками. Були перемоги і поразк ... Читати далі »
Переглядів: 1225 | Додав: Sergiy | Дата: 03.03.2010 | Коментарі (2)

ВИРІШАЛЬНЕ

27 лютого відбувся творчий звіт аматорських колективів Вирішальненських сільських Будинків культури №1 та №2.
Вирішальненський Будинок культури №1 (директор Н.Ю.Купка, художній керівник Н.Г.Бут) тісно співпрацює з колективом Вирішальненського Будинку культури №2 (директор Кучер Л.М).
Обидва заклади фінансуються за рахунок бюджетних коштів, яких не вистачає на належне забезпечення музичними інструментами, апаратурою, сценічними костюмами, але це не заважає спеціалістам працювати. Українські народні пісні, сучасні естрадні ритми, гумор продовжують звучати на сільських сценах Вирішального. Творчі колективи є частими гостями районного Будинку культури. Вже традиційною стала його участь у святкових заходах Яблунівського та Попівського СБК Миргородського району.

... Читати далі »

Переглядів: 902 | Додав: Sergiy | Дата: 03.03.2010 | Коментарі (0)

ПІСНІ ЗБИРАЮТЬ ГЛЯДАЧІВ

26 лютого на сцені районного Будинку культури звітували творчі колективи Безсалівського сільського будинку культури. Розмаїттям пісень порадували присутніх в глядацькій залі вокальні ансамблі, тріо та солісти. В нелегких умовах доводиться працювати культпрацівникам на селі: неопалювані приміщення, нестача музичних інструментів, костюмів. Але працівники Будинку культури Ольга Віталіївна Писаренко та Сергій Володимирович Гаташ шукають і знаходять такі форми і методи роботи, щоб донести до глядачів українську пісню, танець, слово – живий скарб нашого народу, що йде від серця і до серця, чарує душу, дарує всім радість і натхнення. Говорить директор Безсалівського сільського будинку культури Ольга Писаренко: «Мальовниче наше село Безсали. Живуть в ньому веселі і трудолюбиві люди, які вміють не тільки добре працювати, але й відпочивати. Будинок культури в нас знаходиться в центрі села, недавно в ... Читати далі »

Переглядів: 730 | Додав: Sergiy | Дата: 03.03.2010 | Коментарі (0)

23 червня, в приміщенні районного Будинку культури відбулися урочистості з нагоди святкування Дня державної служби. Працівників всіх державних служб району цього дня вітали голова Лохвицької районної державної адміністрації В.С.Щуров та голова районної ради В.І.Борисенко, які нагородили грамотами і дипломами кращих державних службовців району, а також побажали всім здоров'я і щастя, успіхів у справі служіння державі і народу. Державні службовці – це люди різних професій, але справа у них одна – забезпечувати своєю працею практичне виконання завдань і функцій держави. Вже другий рік державна служба району готується до свого свята заздалегідь, адже з ініціативи голови Лохвицької РДА В.С.Щурова концертна програма складається з номерів, які готують і виконують самі держслужбовці. Раз на рік вони перетворюються на артистів, співаків і танцюристів. І нехай любителі критикувати шукають невірні ноти чи зайві рухи, можна сказати головне – свято вдалося саме завд ... Читати далі »

Переглядів: 735 | Додав: Sergiy | Дата: 25.02.2010 | Коментарі (0)

Творчий звіт викладачів Лохвицької ДМШ ім.І.О.Дунаєвського

Музика – це мистецтво особливої, надзвичайно емоційної сили впливу! Здатність музики впливати на людину визначається її змістом, любов'ю до життя, а сила впливу – красою і правдою. Музика може прикрашати життя кожного з нас і збагачувати наш духовний світ, робити нас кращими та досконалішими. Саме такий девіз: «Музика наших сердець» розкриває роботу викладачів Лохвицької дитячої музичної школи ім.І.О.Дунаєвського, де всі працюють творчо, з вогником. 19 лютого, на сцені районного Будинку культури, відбувся творчий звіт цього славного колективу, який проходив в період проведення культурно-мистецьких заходів з нагоди 110-річниці з Дня народження Ісака Осиповича Дунаєвського. Тому не обійшлося без творів нашого славного земляка. Прозвучав «Концертний марш» у виконанні ансамблю викладачів; «Дальняя сторожка» ¬¬(С.В.Агеєва), «Звать любов н ... Читати далі »

Переглядів: 757 | Додав: Sergiy | Дата: 25.02.2010 | Коментарі (0)

Творчий звіт дитячої студії «Сонячний зайчик»

Того дня йшов дощ. Зимового лютневого вечора, коли після робочого тижня виникає непереборне бажання відпочити, піддавшись лінивому настрою просто посидіти біля телевізора, або за цікавою книжкою, з чашкою запашного теплого чаю, виходити під холодний дощ не хотілося нікому… Напевно тому зал Лохвицького районного будинку культури був напівпорожній, незважаючи на яскраву рекламу та вдосталь інформації про цікаві концерти, які проводить студія «Сонячний зайчик» з міста Червонозаводське. Та все ж з самого початку концерту стало зрозуміло що дійству, яке відбувається на сцені не вистачає лише одного – фінансової підтримки та гучної реклами, для того щоб стати дійсно яскравою і незабутньою подією в мистецькому житті району. А рівень підготовки та виконання дітей, які брали участь в концерті можна порівняти з кращими виконавцями області. З перших слів веду ... Читати далі »

Переглядів: 893 | Додав: Sergiy | Дата: 25.02.2010 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 4 5 6 7 »
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz