Середа, 01.05.2024, 16:15
Вітаю Вас Гість | RSS
Відділ культури і туризму Лохвицької РДА.
Головна » 2010 » Березень » 7 » МАГІЯ ЖИВОГО ЗВУКУ
13:51
МАГІЯ ЖИВОГО ЗВУКУ

У серцях народу України серпнева блакить неба і медово-жовтий зерновий лан зливаються барвами української державності в символ свободи та праці. І не має значення, де ми народилися: у Києві чи Севастополі, Львові чи Донецьку, Полтаві чи Лохвиці, не має значення скільки нам років і якою мовою ми говоримо. Лише одне має вирішальне значення: наша спільна Батьківщина і наше спільне майбутнє. І тільки разом ми можемо його змінити на краще.

І хоча офіційні заходи з відзначення Дня Державного Прапора та 18-ї річниці Незалежності України відбулися в Лохвиці напередодні, відділ культури і туризму, незважаючи на технічну складність в проведенні (звукопідсилююча апаратура, наявна в РБК, не відповідає технічним вимогам для проведення такого заходу), організував для лохвичан і гостей міста прекрасний вечір вокально-інструментальної музики в реальному форматі «Магія живого звуку». Такою назвою вечора організаторам дуже хотілося дати зрозуміти всім, що у нас є музика, яка існує тільки в реальному форматі. Що є музиканти, які хочуть і вміють займатися такою музикою. Вона різна. На всі смаки. Хтось грає рок, хтось – музику із улюблених наших кінофільмів, а хтось – власні твори… Але всі вони виконують ту саму «живу» музику. Адже дуже рідко на великих і малих сценах можна побачити естрадні колективи, які б не тільки співали власними голосами, а ще й грали на музичних інструментах. Цього дня лохвичани побачили і почули чотири колективи: вокально-інструментальний ансамбль «Акорд» (с.Лука), група «Про рок» (м.Червонозаводське), гурт «Пілігрим» (с.Погарщина) та гість із м.Ромен - гурт Panzerfaust. Але навіть в нашому районі їх більше. Тому ми працюємо над тим, щоб започаткувати в нашому місті обласний фестиваль авторської та вокально-інструментальної музики.

 

Святковий настрій панував цього дня в міському сквері. Між музикантами і глядачами витала енергетика єдності, емоційна піднесеність. І сприяла цьому не тільки музика. Наприклад, завдяки організаторам, лохвичани дізнались, що всі учасники вокально-інструментального ансамблю «Акорд» мають музичну освіту (від музичної школи до інституту культури), а його керівник Анатолій Корольов (ударні інструменти) все своє життя займається музикою. Що керівник, автор пісень і вокаліст групи «Про рок» Віталій Мороз пише пісні відколи себе пам’ятає, а лідер гурту Panzerfaust має прізвисько «Скажений», бо вважає себе таким в житті (казав і посміхався, до речі, дуже приязно). Те, що музика дійсно «жива» підкреслювали не тільки кілька акордів, які кожен з музикантів усіх колективів брав на своєму інструменті, коли ведучі представляли їх глядачам, а також і соло на ударних інструментах у виконанні Віктора Щипського (група «Пілігрим») та вокальне привітання Україні соліста гурту Panzerfaust Віталія Кашенка. Всіх присутніх на вечорі вокально-інструментальної музики привітала з Днем Незалежності України міський голова Н.І.Солонець, а начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації С.О.Заїка вручив колективам-учасникам подяки за активну участь в святкових заходах з нагоди Дня Державного Прапора України, 18-ої річниці Незалежності України та Року Молоді в Україні. А глядачі ще довго не хотіли відпускати учасників вечора вокально-інструментальної музики, який плавно перейшов в українську дискотеку «Танці патріотів». Що ж, свято відбулося. Тож лишається побажати всім: нехай день прийдешній принесе нам світле почуття радості від усвідомлення власної причетності до розбудови наших сіл, міст району, області та усієї України! А учасникам дійства хочеться додати: нехай потужне джерело вашого таланту і натхнення, незламного молодого оптимізму та творча будівнича енергія стануть складовою служіння Україні, примножують її славу, наповнюють її криницю добробуту процвітанням та благополуччям. Для телеглядачів телерадіокомпанії «Астра» підготовлена і продемонстрована в ефірі телеверсія свята.

Валентина Кулик

Переглядів: 704 | Додав: Sergiy | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Календар
«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz