П`ятниця, 26.04.2024, 17:40
Вітаю Вас Гість | RSS
Відділ культури і туризму Лохвицької РДА.
Головна » 2010 » Березень » 30

Вербної неділі, 28 березня, відзвітували на районній сцені аматорські колективи і виконавці Будинку культури Лохвицького спиртокомбінату.

Творчий звіт відкрив самодіяльний духовий оркестр під управлінням Володимира Лопуцька. А протягом всього святкового вечора гарний настрій глядачам дарували: солісти студії естетичного виховання «Сонячний зайчик» (керівник Петро Сеник) – Ірина Онасенко, Роман Олексієнко, Юлія Майстренко. а також танцювальний гурт «Модерн» (керівник Світлана Рибальська), народний вокально-хореографічний колектив «Веселка» (керівник Юлія Дроб’язко) та танцювальний колектив «Краплинка» (керівник Лариса Тетірко). Прекрасно виступили солісти: Людмила Охрицька, Валерій Червоненко, Петро Сеник, Сергій Кошовий та переможець багатьох міжнародних і всеукраїнських конкурсів, учасник проекту «Хочу стати зіркою» Євген Амаріца. Як завжди, оригінально і на високому виконавському рівні проз ... Читати далі »

Переглядів: 809 | Додав: Sergiy | Дата: 30.03.2010 | Коментарі (3)

ДЕНЬ ПЕРЕМОГИ День Перемоги! Свято, здобуте в борні. День Перемоги! Свято, здобуте в вогні. День Перемоги! Свято, полите кров’ю й слізьми. День Перемоги! Ні, не забудемо ми. День Перемоги! Люди світу здобували, Щоб їх покоління горя не знали Від наглої смерті – війни, На всі покоління й віки. Вклонімось скорботно Сестрам, батькам, і братам. І подих на хвильку Затаймо в цю мить. Та всіх поіменно згадаймо. Щоб всесвіт побачив й почув, Що серце і досі болить Від куль тих нещадних, Що миттю життя заберуть. Володимир Бутко, с.Гаївщина, 26.03.2010 Звітують аматори сцени с.Гаївщини
Переглядів: 715 | Додав: Sergiy | Дата: 30.03.2010 | Коментарі (0)

«Куди не поглянеш – ліси і поля. Це наша багата яхницька земля». І багата вона не лише врожаями, а і чудовими працьовитими людьми, закоханими в пісню. Незважаючи на примхи погоди, чи то в дощ, чи то в сніг, чи в любі морози, в приміщенні Будинку культури завжди людно. Адже сюди приходять ті, хто по-справжньому закоханий в пісню. Жодне свято в селі в не проходить без виступів учасників художньої самодіяльності Яхниківського сільського Будинку культури. Це свято 8 Березня «Життя жінкою живе», концерт до Дня Перемоги, дитячо-юнацький фестиваль до Дня захисту дітей, традиційне свято Івана Купала, День незалежності України; чудові концерти до Дня вчителя та працівників сільського господарства, Новорічні щедрівки, Новорічні свята та концерт до Дня самоврядування на Бербеницькій сцені. І ще наші самодіяльні аматори є активними учасниками культурно-масових заходів на районній сцені, а також були переможці районних та обласних конкурсів. Хочеться сказати найщиріші слова вдячності учасникам ж ... Читати далі »

Переглядів: 1405 | Додав: Sergiy | Дата: 30.03.2010 | Коментарі (0)

На березі синьоокої Сули розкинулось мальовниче козацьке село Білогорілка. У ньому проживають роботящі і співучі люди. Колись у селі не вмовкали пісні. На жаль, часи змінюються. Зараз рідко можна почути спів вечорами на сільських вулицях. Але, як добре, що в Білогорільці залишилися небайдужі до чарівної української пісні, запального танцю та веселого гумору люди. Кожного року на всіх святах, які проводяться в селі, учасники художньої самодіяльності Білогорільського сільського Будинку культури радують своєю концертною програмою односельчан. А очолює цей маленький колектив дзвінкоголоса і безмежно віддана своїй справі С.О.Маковченко. З нетерпінням глядачі чекають пісень про кохання у виконанні Н.М.Панченко. Тепліє на душі, і думки кожного линуть до рідного дому, до мами, слухаючи пісні у виконанні Т.П.Фуртат. Звеселяють глядачів і юні танцюристи (О.Деркач, Д.Сидоренко, К.Шинкаренко). А байдужими нікого не залишають аматори гумористичного жанру: В.П.Онасенко, Л.М.Нагорна, А.І.Симоненко ... Читати далі »

Переглядів: 1046 | Додав: Sergiy | Дата: 30.03.2010 | Коментарі (0)

Така вже людська природа, що ми плачемо, коли нам гірко і сміємося та співаємо, коли відчуваємо щастя. Може, саме тому людині потрібно більше пісень та сміху, щоб знаходити в них розраду та сили для душі. Часто задумуюсь над цим, бо саме танець і пісня стали за останні 10 років для мене не тільки роботою, але й життям... І ніколи не перестаю дивуватися, як щедро наділив Бог українців співочим талантом, навчив все виливати в пісні. Нещодавно на районній сцені виблискували талантами Гиряві-Їсківці. Лохвицький глядач завжди дуже тепло приймає наших артистів, бо ті постійно радують і захоплюють цікавими та різноманітними художніми номерами, щедро і від душі дарують своє мистецтво. Перше слово хочеться сказати про нашу хор-ланку. У їхньому виконанні прозвучали українські народні пісні «Чом ти не прийшов» та «І учора в куми, і сьогодні в куми». Їх всього п’ятеро: Палій Євгенія, Дробченко Ніна, Христинко Марія, Смосарчук Лідія та Хоменко Лідія, але як гарн ... Читати далі »

Переглядів: 1031 | Додав: Sergiy | Дата: 30.03.2010 | Коментарі (0)

24 березня в приміщенні Лохвицького районного Будинку культури відбувся творчий звіт учасників художньої самодіяльності Ісковецької сільської ради. В концертній програмі були представлені художні номери різних жанрів. Перш за все це вокальні ансамблі, а саме: вокальний жіночий ансамбль в складі: В.П.Костюк, Т.І.Лубенець, Н.В.Разумович, М.В.Тараненко, Г.І.Козлової та Н.Д.Стендик, у виконанні якого прозвучали пісні «Лелеченьки» та «Над поточком». Зіспіваність відчувалася у виступі вокального жіночого ансамблю «Вербиченька» (Нецько Т.В., Ковбашиної О.А., Єрмоленко Т.І., Козлової Г.І., Яценко В.Г., Якименко Г.О., Сердюк К.О.), який подарував глядачам народні пісні «Ой на горі верба рясна» та «Горщик». Порадували гумористичними сценками Костюк С.І., Костюк Н.М. та Лубенець Т.І.. Щирими оплесками вітав зал Сердюк К.О., яка створила особливо веселий настрій. У її виконанні прозвучали гуморески „Слива”, „У пологовому будинку”, „Баба Секлета” та багато інших ... Читати далі »

Переглядів: 1017 | Додав: Sergiy | Дата: 30.03.2010 | Коментарі (0)

Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Календар
«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz