Четвер, 02.05.2024, 23:47
Вітаю Вас Гість | RSS
Відділ культури і туризму Лохвицької РДА.
Головна » 2010 » Березень » 16 » ПОГАРЩИНА. ЛЮДЯМ НА ДОБРО!
23:13
ПОГАРЩИНА. ЛЮДЯМ НА ДОБРО!

У кожного є своя мала батьківщина, з якої все починається. Для нас – це мальовничі села Погарщина і Дібрівне, які розкинули свої щедрі землі з чарівною природою на території Лохвицького району.

Талановиті і щедрі душею люди живуть у наших селах. Активну участь беруть вони в мистецькому житті громади та радують глядачів піснею, гумором, віддають всі свої уміння і талант людям на добро. В Погарщинському сільському Будинку культури постійно проводяться тематичні заходи до знаменних і пам’ятних дат, святкові концерти, для молоді – вечори відпочинку. На березі річки Артополот уже не один рік відбувається театралізоване свято Івана Купала. В закладі працюють драматичний, вокальний, інструментальний та хореографічний гуртки. За рахунок районного бюджету в Погарщинському СБК зроблено капітальний ремонт, проведено ремонт опалювальної та електричної систем, глядацької зали, даху. На кошти, виділені сільською радою, власними силами здійснено поточний ремонт робочого кабінету та фойє. Творчу роботу Будинку культури можна бачити як на сільській сцені, так і на сцені районного Будинку культури на районних святах, конкурсах, творчих звітах. Так, 14 березня, відбувся творчий звіт аматорів Погарщинського сільського Будинку культури. Програма була різножанровою: учасники художньої самодіяльності порадували глядачів піснею, жартом, запальним танком, драматичною постановкою. Українська народна пісня звучала у виконанні чоловічого та жіночого вокальних ансамблів, вокального ансамблю, Ніни Шапошник та Миколи Василини.

Влучний гумор прозвучав у виконанні А.Ізюменка, а Вадим Лесь проникливо прочитав поезію нашого земляка В.М.Горбатенка «Коханій дружині». Учасниками драматичного колективу (Ірина Пушкар, Вадим Лесь, Павло Грабіщенко, Микола Василина, Надія Василина, Олексій Савченко) поставлено уривок з п’єси І.П.Котляревського «Наталка Полтавка». Вокально-інструментальний ансамбль «Пілігрим» подарував глядачам декілька пісень (соліст Володимир Лобода). В сучасній обробці у виконанні гурту «Енем» звучали українські народні пісні «В саду гуляла», «Чом ти не прийшов». Даша Погрібняк виконала пісні «Я з людьми поділюся добром», «Краса лише на Україні», пісню з кінофільму «Титанік». Танцювальні колективи виконали запальні «Грузинський», «Матроський» танці, «Козачий святковий» (керівник Іван Василина), а також «Єврейський» та циганський танок «Ей, ромале!». Бажаю всім учасникам цьогорічної зустрічі подальших успіхів, здоров’я та нових творчих здобутків.

М.І.Василина, директор Погарщинського СБК

Переглядів: 826 | Додав: Sergiy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Календар
«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz