П`ятниця, 26.04.2024, 00:56
Вітаю Вас Гість | RSS
Відділ культури і туризму Лохвицької РДА.
Головна » 2010 » Березень » 16

Запрошуємо лохвичан та гостей міста!

В районному Будинку культури відбудуться творчі звіти аматорських художніх колективів та виконавців району:  «ШАНУЄМО СВІЙ КРАЙ, ЙОГО ПІСНІ І МОВУ!»

19.03.2010 – Народний аматорський хор «Дружба» Поч. о 17.00

20.03.2010 – Яшницький СК, Степуцький СК, Харківецький СБК Поч. о 16.00

21.03.2010 – Бодаквянський і Корсунівський сільські Будинки культури Поч. о 16.00

Відділ культури і туризму Лохвицької райдержадміністрації.

Довідки за телефоном: 3-12-71.

Переглядів: 647 | Додав: Sergiy | Дата: 16.03.2010 | Коментарі (0)

«Де Сула несе блакитні води, Там де сосни до небес сягають, Там чудове, славне село Піски, Всі про нього у районі знають».

Наше село Піски славиться чудовими працьовитими людьми, але вони не тільки працюють, а ще вечорами поспішають до сільського Будинку культури на репетиції. Зараз в Будинку культури працює дружний колектив, діє 7 гуртків, в них 62 учасники, відрадно, що в них беруть участь цілі родини: Корольових, Кривобоків, Заярних, Силкіних. Жодне свято в селі не пройшло без концертів Пісківського СБК – це „Ми матір називаємо святою”, до Дня Перемоги, свято „Ой, на Івана та й на Купала”, а в вересні традиційно проводиться свято „Моє рідне село”. Учасники художньої самодіяльності часто виступають і на районній сцені, а фольклорний колектив „Тещі і свекрухи” неодноразово побував на національному Сорочинському ярмарку. 15 березня аматори народного мистецтва Пісківського сільського Будинку культури прозвітували ... Читати далі »

Переглядів: 892 | Додав: Sergiy | Дата: 16.03.2010 | Коментарі (0)

У кожного є своя мала батьківщина, з якої все починається. Для нас – це мальовничі села Погарщина і Дібрівне, які розкинули свої щедрі землі з чарівною природою на території Лохвицького району.

Талановиті і щедрі душею люди живуть у наших селах. Активну участь беруть вони в мистецькому житті громади та радують глядачів піснею, гумором, віддають всі свої уміння і талант людям на добро. В Погарщинському сільському Будинку культури постійно проводяться тематичні заходи до знаменних і пам’ятних дат, святкові концерти, для молоді – вечори відпочинку. На березі річки Артополот уже не один рік відбувається театралізоване свято Івана Купала. В закладі працюють драматичний, вокальний, інструментальний та хореографічний гуртки. За рахунок районного бюджету в Погарщинському СБК зроблено капітальний ремонт, проведено ремонт опалювальної та електричної систем, глядацької зали, даху. На кошти, виділені сільською радою, власни ... Читати далі »

Переглядів: 825 | Додав: Sergiy | Дата: 16.03.2010 | Коментарі (0)

Кожного року самодіяльні аматори клубних закладів Лучанської сільської ради виступають з творчими звітами перед населенням свого села та району.

Завжди їх виступи були і є бажаними і очікуваними у глядачів, які кожного разу не шкодують щирих оплесків і теплих слів вдячності. Художня самодіяльність Лучанського СБК тримала і тримає до сьогодні належні перші місця в районі як по підбору репертуару, так і по виконанню його на високому професійному рівні. Лучанських аматорів знають не тільки в районі та області, вони виступали і на столичних сценах. Завдяки незмінним керівникам народного аматорського колективу «Лучанські барви», його учасники побували у багатьох містах України. «Лучанські барви» завжди бажані гості Сорочинського ярмарку. Велика шана і вдячність всім його учасникам: Івану та Марії Козаченкам, Анатолію та Тетяні Корольовим, Наталії Шиян, Надії Мусієнко, Івану Левченку, Володимиру Ковшику, Олександру К ... Читати далі »

Переглядів: 836 | Додав: Sergiy | Дата: 16.03.2010 | Коментарі (0)

13 березня на сцені районного будинку культури відбувся творчий звіт аматорів Ригівського сільського будинку культури та Венславівського сільського клубу.

Нелегко працювати в умовах, коли Ригівський Будинок культури знаходиться в аварійному стані, немає світла, а у Венславах клуб потребує капітального ремонту. Та незважаючи на такі труднощі, в тісній співпраці із школою, працівниками культури проведені День села, День молоді, свято Івана Купала. Ці заходи можна провести тільки в літній період, а коли приходить зима в приміщенні Будинку культури працювати неможливо. Але за підтримки директора загальноосвітньої школи Л.О.Жмайло ряд заходів проходить в спортивному залі школи. А ще хочеться подякувати сільському голові О.П.Кутецькому за взаєморозуміння, моральну та фінансову підтримку. За рахунок коштів сільської ради для потреб закладу придбано DVD-програвач. Щиро дякуємо учасникам художньої самодіяльності: Белі В ... Читати далі »

Переглядів: 689 | Додав: Sergiy | Дата: 16.03.2010 | Коментарі (0)

«Пісня – це душа українського народу» – говорить народна мудрість.

Вона – невід’ємна частина життя і побуту кожного українця. Мабуть тому, незважаючи на всі труднощі і негаразди, збираються люди міст і сіл до неопалюваних клубів і Будинків культури, щоб поспілкуватися між собою, відвести душу в пісні. Лютий-березень – традиційна пора творчих звітів художніх колективів району. 13 березня відбувся творчий звіт і Васильківського сільського клубу. Колектив його невеликий, але стабільний. Сюди приходять люди, по-справжньому закохані в пісню. Це подружжя Валентина і Юрій Лисенко, Наталія Харченко, Наталія Прокопенко, Ірина Топчило, Валентина Костюкевич, Сергій Труш, Наталія Журавель та юний талант – Марійка Пельц. Не залишаються байдужими і учасниці фольклорного ансамблю – берегині української народної пісні: Надія Прокопенко, Валентина Нікітенко, Галина Дзюба, Галина Труш. На звіті з успіхом прозвучали пісні аматорів ... Читати далі »

Переглядів: 808 | Додав: Sergiy | Дата: 16.03.2010 | Коментарі (0)

12 березня на сцені районного Будинку культури звітував творчий колектив Луценківського сільського Будинку культури.

Розмаїттям пісень порадували присутніх у глядацькій залі вокальний жіночий ансамбль та солісти. Учасники художньої самодіяльності щиро дарували глядачам українські народні пісні, сучасні естрадні ритми, вірші та гумор. В концертній програмі натхненно прозвучала пісня «Палала» у виконанні Людмили Колісник. Людмила Клименко поділилася з глядачами добром свого серця із піснею «Я з людьми поділюся добром», а Діана Костік подарувала глядачам чудову українську «Ой, піду я, мамо». Не відстає від дорослих і юне покоління. Пісні та гумор Надійки Павленко та пісня Алінки Павленко викликали щирі усмішки. А за свою пісню «Козацька похідна» луценківські козаки Артем Колісник та Сергій Списюк отримали гарячі оплески від глядачів. В нелегких умовах доводиться працювати культпрацівникам на селі: неопалювальні при ... Читати далі »

Переглядів: 709 | Додав: Sergiy | Дата: 16.03.2010 | Коментарі (0)

Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Календар
«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz